63 З’їзд Міжнародної асоціації суддів 11-12 вересня 2021 року

photo_2021

Президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація суддів України» Коротун Вадим Михайлович – суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, разом із віцепрезидентом Асоціації суддів України Євтушенко Оленою Іванівною – суддею ВССУ у відставці, взяли участь у 63 му З’їзді Міжнародної асоціації суддів. Захід проходив в онлайн-режимі 11–12 вересня 2021 року.

На порядку денному засідання, зокрема, було питання обрання нового президента МАС. Ним став Хосе Ігрея Матос, суддя Апеляційного суду міста Порту (Португалія), який раніше обіймав посаду віцепрезидента Міжнародної асоціації суддів. Попередній Президент Тоні Пейгон був номінований на звання Почесного президента Міжнародної асоціації суддів.

Членами нового Президентського комітету стали – Дуро Сесса (перший віцепрезидент і президент ЄАС), Уолтер Бароне (віцепрезидент), пані Еллісон Дункан (віцепрезидент), пані Марсель Куассі (віцепрезидент і президент Африканської асоціації), пані Сабіна Матейка та пан Мікаель Шоберг (віцепрезиденти та члени правління ЄАС).

Генеральний секретар МАС з 2012 року Джакомо Оберто був схвалений на посаду разом з трьома його заступниками Дайгостіно, Гарджуло та Ашетіно.

Крім того, на З’їзді до Міжнародної асоціації суддів було прийнято двох нових членів: асоціації суддів Габону та Філіппін.

Вадим Коротун зазначив, що попри непростий для світу час і складнощі через проведення зустрічі в онлайн-режимі важливо, що така зустріч відбулася і було вирішено питання щодо подальшої роботи МАС. «Співпраця в рамках Міжнародної асоціації суддів допомагає її учасникам сприяти зміцненню незалежності суддів, підвищенню їхньої професійної кваліфікації та організації обміну досвідом між суддями різних країн», – сказав Президент Асоціації суддів України.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>