Інформація про перебування делегації Асоціації суддів України з метою підвищення кваліфікації та обміну досвідом у м. Вісмар (Німеччина) в період з 9-13 жовтня 2017 року

За програмою «Міжнародний курс підвищення кваліфікації суддів, адвокатів, правозахисників» Університету міста Вісмар (Німеччина) з 9 по 13 жовтня 2017 року відбувся візит делегації Асоціації суддів України.
Члени делегації АСУ прийняли участь у роботі конференції у м. Гамбурзі на тему: «Вплив права Європейського союзу на українське та німецьке право», яка проходила в приміщенні Ганзейського Вищого земельного суду та в роботі круглих столів на теми: «Конституція України як основа забезпечення наближення національного законодавства до законодавства ЄС (доповідач: д-р юридичних наук, професор, академік національної академії правових наук України Анатолій Селіванов); «Конституційна реформа в Україні – погляд експертів ззовні» (доповідач: професор, д р Отто Лухтерхандт, Гамбурзький університет); «Конституціоналізація міжнародного правопорядку: основні концепції і тенденції реалізації (на прикладі ЄС, ФРН та України) (доповідач: професор, д-р Юрій Волошин, Національний авіаційний університет); «Конституційна реформа судочинства в Україні в контексті європейських моделей судоустрою та судового провадження» (доповідач: професор, д-р Борис Поляков, Харківський національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого); «Межі правотворчості організацій ЄС при затвердженні стандартів діяльності судової влади» (доповідач: к.ю.н. Тетяна Данильченко, Національний авіаційний університет); «Вплив права ЄС на німецьке господарське право» (доповідач: професор, д-р Райнер Ведде, Візбаденська Бізнес-школа); «Договірне право України та європейське контрактне право: проблеми взаємодії» (доповідач: професор д-р Олена Беляневич, Науково-дослідницький інститут приватного права і підприємництва ім. Ф. Бурчака при Національній академії наук України); «Вплив права ЄС на німецьке право неспроможності та право банкрутства» (доповідач: Ольга Хартунг-Афіфі, адвокат, Кельн); «Вплив права ЄС на німецьке соціальне право. Дія соціального права ЄС на громадян України, які проживають в межах ЄС» (доповідач: д-р Андрес Леопольд, суддя Соціального суду Гамбурга); «Захист соціальних прав Конституційним судом України у зв’язку із досвідом соціального захисту в ЄС» (доповідач: професор д-р Михайло Савчин, Національний університет, м. Ужгород); «Проблеми реформування системи пенсійного забезпечення України в контексті впливу права ЄС на право України» (доповідач: професор, д р Вадим Рошканюк, Національний університет, м. Ужгород).
Під час перебування члени делегації Асоціації суддів України заслухали лекції на теми: «Вища юридична освіта у Німеччині», «Загальні принципи цивільного судочинства у Німеччині. Медіація. Основи кримінального процесу у Німеччині», «Основи адміністративного процесу, види позовів, значення принципів законності і відповідальності, правовий захист від нормативних актів, значення прав людини», «Організаційно-правові форми підприємницької діяльності у Німеччині і корпоративне управління компаніями. Інвестування з України в компанії Німеччини. Договірна діяльність. Оподаткування. Врегулювання і розгляд суперечок, що виникають з господарської діяльності суб’єктів підприємницької діяльності у Німеччині (у тому числі за участю іноземних контрагентів)».
Всім членам делегації Асоціації суддів України було вручено сертифікат медіатора.

f_s

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>