Робочий візит до Німеччини у м. Бонн за обміном досвіду на тему: «Досудове розслідування та слідчий суддя»

logo_01

У період з 11 по 16 червня 2019 року за фінансової та технічної підтримки Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва (IRZ) членами Всеукраїнської громадської організації «Асоціація суддів України» здійснено робочу поїздку до Німеччини у м. Бонн за обміном досвіду на тему: «Досудове розслідування та слідчий суддя».

До Німеччини була направлена делегація членів АСУ у складі 10 осіб, до якої увійшли судді Київського та Чернівецького апеляційних судів, Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області, Франківського районного суду м. Львів, Голосіївського, Печерського та Солом’янського районних судів м. Києва, яку очолила Президент Асоціації суддів України Євтушенко Олена Іванівна, суддя судової палати з розгляду цивільних справ Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

На початку робочого візиту, члени делегації мали зустріч та можливість спілкування з Генеральним Директором Фонду міжнародного правового співробітництва (IRZ) Д-ром Фрауке Бахлер, Президентом Суду землі м. Бонн Д-ром Штефаном Вайсманном та Заступником Голови (Директором) Дільничного суду в м. Бонн Габріелою Вестер.

Крім того, члени делегації мали можливість зустрітися з суддею Дільничного суду Кьонігсвінтер Д-ром Яном Краусом. У ході зустрічі відбулось обговорення питань на тему: «Досудове розслідування з точки зору слідчого судді». В процесі обговорення суддів України ознайомлено із системою судоустрою Німеччини, структурою судочинства, функціями та правозастосуванням; Д-ром Яном Краусом у вступній доповіді висвітлено основні принципи кримінального процесуального права Німеччини, статус та функції слідчого судді під час провадження з розслідування, питання подальшого розвитку та зміцнення процесуальних прав обвинувачених в контексті європейської інтеграції, а також положення учасників процесу в рамках провадження з розслідування.

Також, члени делегації мали зустріч з Керуючим старшим прокурором у відставці Прокуратури м. Бонн паном Бернд-Гюнтером Кьонігом, в ході якої обговорювали питання на тему: «Досудове розслідування з точки зору прокуратури», а також функції органів прокуратури у провадженні з розслідування.

Крім того, паном Бернд-Гюнтером Кьонігом також детально висвітлено питання взаємодії і комунікації органів поліції із слідчим суддею в ході провадження з розслідування.

За результатами обговорення членами делегації отримано робочі матеріали з висвітлених питань.

Під час візиту судді України були присутні у  судовому засіданні Четвертої Великої палати Суду землі з розгляду кримінальних справ (м. Бонн) з розгляду кримінальної справи за участю присяжних щодо спроб підпалів, після якого мали можливість спілкування з головуючим – суддею Суду землі  паном Йозефом Янссеном. Члени делегації також мали можливість відвідати зали судових засідань Суду землі з розгляду кримінальних справ та приміщення суду.

Під час перебування у Німеччині члени делегації АСУ прийняли участь у запланованій Німецьким фондом міжнародного правового співробітництва (IRZ) культурній програмі.

foto_1

foto_2

foto_3

foto_4

foto_5

foto_6

foto_7

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>