Звіт про участь членів Асоціації суддів України у 61-му з’їзді Міжнародної асоціації суддів

logot_1

14-18 жовтня, 2018 року у місті Марракеш (Марокко) відбувся 61-й Міжнародний з’їзд асоціації суддів світу.
У роботі з’їзду прийняла участь українська делегація (члени Асоціації судів України), у складі Президента Асоціації суддів України Євтушенко Олени Іванівни, суддів Північного апеляційного господарського суду Коротун О.М., Дідиченко М.А., Станіка С.Р. та судді Святошинського районного суду м. Києва Ульяновської О.В.
61-й з’їзд Міжнародної асоціації суддів (IAJ) відкрився 14 жовтня у Марракеші за участю суддів та старших посадових осіб судових органів з 87 країн світу.
Ця п’ятиденна зустріч, проведена під високим патронажем короля Моххамеда VI, організована асоціацією магістрів Хасанії, стала можливістю поділитися досвідом та зміцнити партнерські відносини між Марокко та іншими країнами, а також великими міжнародними організаціями.
Програма 61-ого Міжнародного з’їзду асоціації суддів світу включає заходи, засідання та семінари на теми, зв’язані з правосуддям та проблемами, які стоять перед судовими установами в усьому світі в області цивільних, кримінальних та комерційних прав людини.
17 жовтня була організована міжнародна конференція на тему: «Незалежність правосуддя і встановлення універсального статусу суддів», за участю старших посадових осіб, що представляють великі міжнародні організації, для обговорення питання про незалежність правосуддя, проблеми встановлення довіри, досягнення справедливості на службі громадян.
Заснований в 1953 році в Зальцбурзі (Австрія), МОС є професійною, неполітичною міжнародною організацією, що об’єднує національні асоціації суддів, а не окремих суддів, затверджені Центральною радою для прийому в Асоціацію. Головна мета Асоціації – забезпечити незалежність судової влади, яка є найважливішою вимогою судової функції, що гарантує права людини і свободу. В даний час організація охоплює 87 таких національних асоціацій або представницьких груп, від п’яти континентів світу.

Президент Асоціації суддів України                                             ЄВТУШЕНКО Олена Іванівна

f01

f02

f03

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>